tisdag 22 september 2009

Hjälp Kostdoktorn att påverka Livsmedelsverket

Kostdoktorn skriver:


Det är dags att dra upp huvudet ur sanden.

Livsmedelsverket har numera inget vetenskapligt stöd för sina föråldrade fettsnåla kostråd. Men debattartiklar i Dagens Medicin möttes av nonsens, och mail möts av tystnad.

Låt oss få dem att inse att de måste ta frågan på allvar. Nu.


Läs mera på: Hjälp till att mailbomba livsmedelsverket

Namninsamling mot PTS

Hjälp till protestera mot PTS.

Skriv under här: http://www.namnbank.se


PTS beslut att tvinga den svenska toppdomänadministratören .SE att förpröva alla domännamn innehållande ordet ”bank” för att det är ogenomtänkt, oproportionerligt, ineffektivt och saknar lagstöd.

FRAMFÖR allt så motsätter vi oss det för att det kan, och nog kommer att leda till förprövning av en oöverskådlig mängd ytterligare ord och namn.

SVERIGE bör inte, ensamt i Västeuropa, börja låta storföretag och särintressen förbjuda adresser på internet.

Om Namnbank.se
Namnbank.se är en partipolitiskt obunden protestlista mot PTS beslut att efter bankpåtryckningar börja inskränka i möjligheterna att registrera domännamn under se-domänen.

Namnbank.se har startats och drivs av Binero webbhotell, som är det svenska webbhotell som registrerar flest se-domäner. Protestlistan har tillkommit efter att en mycket stor mängd aktörer med någon kännedom om internet protesterat mot PTS-beslut.

Namnbank.se-listan är avsedd att användas för att samla och driva protesterna till ett tryck på ovetande politiker och ett stöd för toppdomänen .SE, som ju motsätter sig att verkställa tillsynsmyndigheten PTS beslut.

Protesterna är avgörande för att stoppa en oroväckande och unikt svensk regleringsiver medan detta fortfarande är möjligt.

Erik.arnberg@binero.se

måndag 21 september 2009

Köttfärsbiffar med stekt vitkål och trattkantareller

Frun gjorde igår vanliga köttfärsbiffar och hade i grädde sen i när biffarna var klara, så det blev en god gräddsås. Samtidigt stekte hon vitkål, lök och nyplockade trattkantareller i stor klick smör. Blev en jättegod middag.

torsdag 10 september 2009

Nu startar den stora viktkampen i Expressen

Tre olika dieter ska testas för att se vilken som fungerar bäst. Sten Sture Skaldeman coachar personen som kör enligt LCHF. De två andra metoderna som testas är GI och ISO. De ska hålla på i 8 veckor.

Läs mera: Nu startar den stora viktkampen i Expressen

onsdag 2 september 2009

Nya smaker

Har alltid varit kräsen i maten. Inte tyckt om speciellt många saker och detta har ju varit begränsande när man varit bortbjuden eller varit på resturang och så. När jag började med denna kost för drygt ett år sen nu, så var en sak jag även bestämde mig för, var att försöka lära mig nya smaker. Jag hade hört att det kan ta upp till 15 gånger att lära sig en ny smak. Till exempel så tyckte jag inte om räkor, kräftor (hur kul är det att gå på en kräftskiva och inte kunna slaska med kräftor?) eller avokado. Nu har jag lärt mig att äta alla dessa tre smaker. Så som jag gjorde i början var att ha räkorna i en majonäsröra. Då blir inte räksmaken så markant.

Har även lärt mig äta kräftor och i morgon ska jag på min andra kräftskiva i år där jag äter kräfter.