söndag 7 mars 2010

Mandelmuffins



Portioner 12 stycken

Ingredienser:
150 g smör
150 g sötmandel
100 g hasselnötter
4 ägg
0,5 dl sukrin
2 tsk bakpulver
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 msk fiberhusk

Gör så här:
1) Sätt ugnen på 200 grader
2) Smält smör och låt svalna
3) Mal eller mixa mandeln och hasselnötterna. Jag har en blender/mixer som jag använder och den fungerar utmärkt att mixa nötter i.
4) Blanda i vaniljpulver, fiberhusk och bakpulver i "mandelmjölet".
5) Vispa ägg och sukrin poröst och fluffigt.
6) Vänd ned smöret och mandelmjölet med alla övriga ingredienser i äggfluffet.
7) Häll upp i muffinsformarna (tips: Om man har en muffinsplåt kan man lägga muffinsformarna i en sådan, så viker sig inte pappersformarna)
8) Grädda i cirka 15-20 minuter i mitten av ugnen.

5 kommentarer:

Beffa sa...

Tror du att man kan använda Hermesetas istället för Sukrin? Har inte riktigt hittat vars man handlar Sukrin förutom nätet.
Tror du man kan smaksätta de med något? Typ bär?

Beffa sa...

En grej till, ska jag både blanda i sukrin i det torra, samt vispa det med äggen? eller har det blivit en miss?
Om det stämmer, ska man ta i hälften i det torra och hälften med äggen eller?

Patrik sa...

Nej, det blev en miss. Receptet är korrigerat!

Helena Ljunggren sa...

Mumma, de där ser riktigt goda ut!

Lotta - en kaka i ugnen sa...

Hur pass dåligt är det att använda socker/rårörsocker istället för sukrin? Vill helst inte använda sukrin, men gärna göra muffins ändå :)